Notice: Undefined variable: ub in /var/www/stepprintpower.dk/public_html/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 148

Deprecated: strripos() [function.strripos]: Non-string needles will be interpreted as strings in the future. Use an explicit chr() call to preserve the current behavior in /var/www/stepprintpower.dk/public_html/wp-content/plugins/advanced-page-visit-counter/public/class-advanced-page-visit-counter-public.php on line 160
Stigende priser og papirmangel - Step Print Power

Stigende priser og papirmangel

Kære kunde
Begrebet ”den perfekte storm” giver god mening, når vi skal beskrive den aktuelle råvaresituation på papirmarkedet. En række faktorer spiller negativt sammen og skaber lige nu et marked med stigende priser på en lang række materialer, samt distribution, el og gas. Derfor er det pokkers ærgerlig timing, at vores branche lige nu rammes af en enorm råvare- og papirkrise.

Efterspørgslen på papir er større end udbuddet. Årsagen til ubalancen er følgende;

 • Papirproducenterne, der har lukket dele af deres produktion ned, fordi de undervurderede efterspørgslen på papir
 • De vakkelvorne Supply Chains under og efter Corona med massive stigninger i fragtpriser
 • Stigende energipriser, der får papirproducenter til at sælge energi frem for at producere papir
 • En uventede og langvarig strejke hos finsk storleverandør af papir.
  Strejken er varslet frem til 6. april 2022
 • Krigen i Ukraine påvirker udbuddet negativt

Kort sagt alt det, der skal til for at presse papirmarkedet i knæ og priserne op.

Men situationen er markant anderledes i dag end tidligere, grundet flere forhold.

Som følge af de kraftig stigende energipriser, er produktionen ved papirproducenterne tabsgivende, hvilket har fået flere producenter til at reduceres deres produktion.

Ydermere FSC og PEFC har netop udstedt et forbud imod salg af russisk træ til ethvert FSC og PEFC certificeret produkt. I praksis har de suspenderet alle russiske og hviderussiske FSC- og PEFC-certifikater så længe den væbnede konflikt fortsætter og dermed blokeret for al indkøb af certificeret træ fra Rusland og Hviderusland.

Hos Step Print Power gør vi følgende;

 • Vi flytter papir og opgaver mellem vores afdelinger, så vi hele tiden kan sikre produktionen og leveringen
 • Vi er i daglig dialog med Skandinaviske distributører, for at sikre fleksibiliteten
 • Vi samarbejder med vores kollegaer i Europa
 • Vi har en ærlig dialog med vores kunder om, at papir lige nu er en meget dyr (mangel-) vare, så vi i fællesskab kan finde den mest papir-optimale produktion for den givne opgave
 • Vi har købt et større lager hjem af papir

Der afholdes dagligt statusmøder angående markedssituationen og aktuelt er det svært at vurdere, hvornår situationen på papirmarkedet ændrer sig i positiv retning. Så indtil videre søger vi en tæt dialog med både kunder, kolleger og leverandører.

Derfor vil vi gerne opfordre alle vores kunder til at få booket deres ordre hurtigst muligt, så vi kan allokere den nødvendige papir hos papirleverandørerne. Der forventes at efterspørgslen er større end udbuddet i hele 2022.

Vi beklager situationen som den er lige nu og vi vil gøre vores bedste for at holde jer opdateret og orienteret løbende, så vi sammen kan finde en holdbar løsning. Har du spørgsmål angående ovenstående, er du mere end velkommen til at kontakte din Key Account Manager/Projektleder.

Med Venlig Hilsen
Kim Lindgaard Johansen
Salgschef Step Print Power

Dato. 21.03.2022